02 March 2013

Interviu Iasuluniversitar

In ce masura faptul ca locuiesti in Iasi te ajuta/iti ingreuneaza afirmarea la nivel national?

Sunt obisnuita cu deplasarile inca de mica. De la 7 ani am “colindat” toata tara, pentru a participa la concursuri, evenimente si concerte. Fac des naveta Iasi-Bucuresti pentru ca in capitala au loc cele mai multe manifestari, emisiuni, interviuri. La 12 ani mergeam saptamanal la Bucuresti, pentru repetitiile de la Eurovision Junior. Dupa clasa a XII-a, am in plan urmarea unei facultati la Bucuresti . Nu ma tenteaza plecarea definitiva din tara. Cu o bursa as pleca pentru studii dar m-as intoarce acasa. Faptul ca stau in Iasi m-a facut mai responsabila si sarguincioasa pentru ca trebuie sa tin pasul cu scoala, sa imi iau notitele atunci cand plec in deplasari. Daca ai vointa, poti face fata cu brio.

Ce influenza a avut asupra ta personala/profesionala studierea la Colegiul Bancila?

Inca din clasa a V-a a trebuit sa fac fata unui program destul de incarcat. In primii patru ani de gimnaziu am studiat chitara clasica si pianul, ceea ce a implicat ore de studiu, pe langa temele de cultura generala. Un colegiu vocational  ofera sansa celor  care vor sa cunoasca arta in esenta ei si sa o valorifice prin stradania fiecaruia. Colegiul Bancila mi-a oferit oportunitatea de a invata si de a studia muzica, de a o intelege si de a o practica pe o baza temeinica. In spatele unui cantec pe care il interpretez, sunt note, portative, si mai presus de asta, se afla acel feeling, care trebuie sa creeze in final o stare de spirit.

Cat e de greu pentru un tanar sa reuseasca in muzica in Romania?

Muzica din Romania este imprevizibila si de aceea cel care isi doreste o cariera in acest domeniu trebuie sa se reinventeze. Personal, am vrut sa conturez un stil propriu, sa am personalitate in píesele pe care le interpretez si sa transmit un mesaj pozitiv tinerilor din Romania si nu numai.  Cantecele mele au teme diverse, cum ar fi iubirea, copilaria, adolescenta, care creeaza un amalgam de stari, sentimente. Totul consta in perseverenta si munca. Tinerii din ziua de azi au mult potential si pot sa-si urmeze visurile daca si le cladesc.

Plecarea din tara la o universitate/pentru cariera muzicala este o optiune?

Am fost fascinata de New York. Peste tot,  acolo, oamenii canta si se simt bine. Muzica le ofera energie, atunci cand fac jogging asculta muzica, in metrouri, in pub-uri. Mi-ar placea sa cunosc oameni noi, care impartasesc aceeasi pasiune cu mine, de diferite nationalitati. Fiecare se manisfesta in mod diferit si e interesant sa observi cum vad si cum simt altii muzica. Ar fi o optiune pe care nu as refuza-o daca mi s-ar oferi sansa.

Ce face Diana in afara sa cante?

In afara de cantat, Diana citesteJ. Acum m-am apucat de “Cel mai iubit dintre pamanteni” de Marin Preda. Sunt o fire analitica si de aceea, imi place sa observ toate detaliile unei opere. Imi place sa ies in oras, la shopping, sa socializez cu prietenii si sa abordez subiecte de calitate. Imi plac plimbarile, calatoriile si sporturile extreme.

Hot desire // Dya
 1. Hot desire // Dya
 2. Magazin de vise // Dya
 3. Dor // Dya
 4. Perfect play // Dya
 5. Price of love // Dya
 6. Price of love (Oxygen Rmx) // Dya
 7. Don’t know // Dya
 8. Don’t know (Raeggae remix) // Dya
 9. Stai (Romanian version) // Dya
 10. Stay (English version) // Dya
 11. Crazy (Oxygen rmx) // Dya
 12. Crazy (Stephan F Rmx) // Dya
 13. Crazy (Turbotronic rmx) // Dya
 14. Crazy // Dya
 15. Diva // Dya
 16. Diva (Extended mix) // Dya
 17. Feel // Dya
 18. Fine boy // Dya
 19. Flori de mai // Dya
 20. Florile de mai // Dya
 21. Hart beat // Dya
 22. I can fly // Dya
 23. Inger de cristal // Dya
 24. Lacrimi de iubire // Dya
 25. My angel // Dya
 26. Nu te las // Dya
 27. One // Dya
 28. Over me // Dya
 29. Prietena ta // Dya
 30. Snow story // Dya
close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconFollow me on Instagram!