21 June 2015

Interviu: Dya – Doar in blugi!

– “Stai, Mă întreb ce m-a atras la tine”, o “parte din mine întreabă de tine”. Pentru început, te rog să-mi vorbeşti despre tine şi despre cum ai descoperit pasiunea pentru muzică. Cine este DYA? Dacă ar fi să alegi un cântec, un cuvânt sau o carte care să te caracterizeze, ce ai alege?

Cum am descoperit pasiunea pentru muzică? Simplu: Cântând :) Încă de mică aveam o memorie foarte bună, reţinând poezii şi cântecele. Educatoarele mi-au descoperit talentul şi aşa am început să fac muzică, înscriindu-mă la lecţii de canto. De la 7 ani am participat la mai toate festivalurile de muzică din ţară şi foarte multe din străinătate (Rusia, Germania, Bulgaria, Serbia).

La 12 ani, în 2006, am reprezentat România la Eurovision Junior împreună cu trupa „New Star Music” ocupând locul 6, iar la 16 ani am cântat pentru românii din America, în Manhattan, pe Broadway. De la 14 ani am semnat contract cu casa de producţie “Cat Music”, de aici a început practic drumul meu în această lume muzicală. Petrec foarte multe ore în studio, merg la evenimente, la concerte. Muzica face parte din viaţa mea de zi cu zi. Cine este Dya? O studentă în anul II, la facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii Hyperion care trăieşte pentru şi prin muzică.  Dacă ar fi să aleg, cred că m-ar caracteriza cuvântul “ambiţie”.

– Ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica pentru mine face parte din triada familie-muzică-viaţă personală. Nu vreau să spun clişeul “Muzica pentru mine e totul”, sunt multe persoane şi lucruri care mă fac fericită, dar muzica e cea care mă înconjoară, background-ul vieţii mele :)

– Care sunt avantajele şi obstacolele pe care le-ai întâlnit în cariera ta de Artist?

Cred că cel mai mare avantaj este că niciodată nu mă plictisesc, mereu descopăr locuri noi, oameni noi, călătoresc mult. Nu aş fi putut sta 7-8 ore la un birou, sunt fericită că fac ceea ce îmi place. Trăiesc cel mai frumos sentiment atunci când cânt, pentru că indiferent de stare, dacă sunt fericită sau puţin tristă, muzica e cel mai bun remediu pentru echilibrul meu interior. Hmm, obstacole? Mereu vor exista compromisuri şi drumul poate fi anevoios, dar deciziile noastre ne fac ceea ce suntem. Depinde mult de modul cum eşti construit ca persoană, ce gândeşti şi cum vrei să fii perceput de ceilalţi.

– Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta personală și profesională?

În primul rând familia mea care m-a susţinut şi mă susţine necondiţionat, profesorii mei de canto (Teodor Munteanu, Mihaela Gârlea, Anca Apetroaiei) din Iaşi, profesorii mei de la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă din Iaşi, Eugen Ungureanu, Coşti Ioniţă (producătorul multor piese de-ale mele), Dan Popi (Cat Music), regizori, stilişti… Sunt mulţi oameni care au contribuit la dezvoltarea mea personală şi profesională şi le mulţumesc tuturor pe această cale.

– Ce alte pasiuni te caracterizează?

Cititul, plimbările lungi în natură, călătoriile, filmele bune.

– Care este modelul tău în viaţă? Totodată, ce apreciezi şi ce deteşti cel mai mult la oamenii din jurul tău?

Nu am un model anume, sunt oameni în viaţa mea de la care am avut ce învăţa, iau ce este bun ca exemplu. Apreciez caracterul, sinceritatea, simţul umorului. Nu tolerez falsitatea, linguşeala şi prostia, vorbesc în general, nu mă refer la oamenii din jurul meu, dacă ar face parte din ultima categorie nu s-ar afla lângă mine :)

– Ce apreciezi şi ce ai schimba la România?

În România avem foarte mulţi oameni valoroşi, muncitori şi ambiţioşi. Avem o ţară superbă, cu munte şi mare, peisaje şi zone care ar tăia respiraţia oricărui străin care vine în România, sunt convinsă. Ar trebui să fim mai buni, uniţi pentru un scop comun, nu să criticăm sau să fim veşnici într-o dispută. Cred că în toate ramurile, politică, sănătate, justiţie, muzică şi în multe altele ar trebui să se facă îmbunătăţiri.

– Care sunt planurile tale de viitor? Ce vei face în următoarea perioadă?

Voi lansa un nou single, după “Dor”, nu spun acum mai multe, vreau să fie surpriză. Toate noutăţile şi evenimentele le aflaţi pe pagina de facebook, dând un like pe DYA Official şi pe site-ul meu oficial . Vă pup!

Hot desire // Dya
 1. Hot desire // Dya
 2. Magazin de vise // Dya
 3. Dor // Dya
 4. Perfect play // Dya
 5. Price of love // Dya
 6. Price of love (Oxygen Rmx) // Dya
 7. Don’t know // Dya
 8. Don’t know (Raeggae remix) // Dya
 9. Stai (Romanian version) // Dya
 10. Stay (English version) // Dya
 11. Crazy (Oxygen rmx) // Dya
 12. Crazy (Stephan F Rmx) // Dya
 13. Crazy (Turbotronic rmx) // Dya
 14. Crazy // Dya
 15. Diva // Dya
 16. Diva (Extended mix) // Dya
 17. Feel // Dya
 18. Fine boy // Dya
 19. Flori de mai // Dya
 20. Florile de mai // Dya
 21. Hart beat // Dya
 22. I can fly // Dya
 23. Inger de cristal // Dya
 24. Lacrimi de iubire // Dya
 25. My angel // Dya
 26. Nu te las // Dya
 27. One // Dya
 28. Over me // Dya
 29. Prietena ta // Dya
 30. Snow story // Dya
close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconFollow me on Instagram!